0799 557 979 site@pixel44.ro

Ce trebuie sa stii cand vrei sa iti faci un site?

Asa cum deja stii… sau poate ca nu, sunt oooo gramada de solutii gratuite online si offline care te ajuta sa iti construiesti un site. Poti apela cu incredere la oricare dintre platformele gratuite, dar trebuie sa inveti cel putin cum functioneaza si apoi sa iti dai cu parerea cum ar trebui sa arate site-ul tau si eventual sa isi atinga si scopul.

Bine inteles ca mai exista si varianta “suna un prieten” si el te poate ajuta si iti poate face un site. Toti avem un prieten care stie el sa faca site-uri, mai bine sau poate mai putin bine. Din proprie experienta lucrul cu “prietenii” nu este intotdeauna chiar productiv.

Mai este si partea de propagare in motoarele de cautare, dar aici este alta discutie, pentru alta data. Asta pentru ca daca nu apari pe acolo (adicatelea pe goagal) si nu ai altfel de promovare, nu te vede lumea.

In concluzie pentru cineva care in era asta vrea un site, nu este greu sa se gandeasca ca trebuie sa planifice putin tot procesul asta.

Cum sa iti planifici constructia unui site?

– episodul 1 / 3 – 

1. Scopul si tintele site-ului pe care ti-l doresti

Care este scopul site-ului tau? Ce target-uri ai? Vrei sa castigi ceva publicitate sau sa vinzi printr-un magazin online produsele tale? Cam la asta trebuie sa te gandesti. Apoi mai trebuie sa vezi si cam cati vizitatori vrei sa ai, vreo politica de mail-ing. Ce raportari ai chef sa primesti. Mare atentie intre ce iti doresti si ce poti face!

2. Fa-ti un buget

Chiar daca “nu ai” bani tot trebuie sa te gandesti la asta. Macar ca sa poti cauta si identifica zona in care te invarti si eventualele firma care iti pot realiza un site. 

Trebuie sa stii cam cat ai de investit in site-ul respectiv ca sa iti poti atinge target-ul. Costuri: web-designer, programator, hosting, marketing online si campanii online.

3. Cine si ce face

Fiecare un job-ul lui … CLAR!!! Pai la fel de clar este ca nu le poti face tu pe toate. Asa ca va trebui sa delegi majoritatea task-urilor catre cei avizati. Poti sa ii implici pe toti din jurul tau, pe masura pregatirii lor.

 

  • cine face web & grafica
  • cine face continutul site-ului
  • cine se pricepe la html/css

4. Fa o schita a site-ului

Fie ce este un site de prezentare sau un magazin online, pune mana pe un creion si dupa ce te inspiri de pe vastitatea nemarginita a netului, deseneaza-l pursi simplu. Gandeste-te la butoane, culori, pagini, poze, formulare samd. Pune-le pe toate pe hartie si de restul se ocupa cine credeti voi ca trebuie.

Puteti gasi pe internet o groaza de utilitare cu care sa va ajutati, ca sa va faceti o imagine mai buna despre cum ar putea arata.

Si de aici incolo nu mai trebuie decat sa cauti pe unu’ care sa faca site-ul!

in curand episodul 2

Iti place? Ia un site la oferta!