0799 557 979 site@pixel44.ro

Ce trebuie să știi când vrei să îți faci un site?

Așa cum deja știi… sau poate că nu, sunt oooo grămadă de soluții gratuite online și offline care te ajută să iți construiești un site… Poți apela cu încredere la oricare dintre platformele gratuite, dar trebuie să înveți, cel puțin, cum funcționează și apoi să îți dai cu părerea de cum ar trebui să arate site-ul tău și ideal ar fi să își atingă și scopul, nu?

Bineînțeles că mai există și varianta “sună un prieten” și el te poate ajuta și îți poate face un site. Toți avem un prieten care știe el să facă site-uri, mai bine sau poate mai puțin bine. Din proprie experiență, lucrul cu “prietenii” nu este întotdeauna chiar productiv.

Mai este și partea de propagare în motoarele de căutare, dar aici este altă discuție, pentru altă dată. Asta pentru că dacă nu apari pe acolo (adicătelea pe goagăl) și nu ai altfel de promovare, nu te vede lumea.

În concluzie, pentru cineva care în era asta vrea un site, nu este greu să conceapă că trebuie să planifice puțin tot procesul ăsta.

Cum să îți planifici construcția unui site?

– episodul 1 / 3 – 

1. Scopul și țintele site-ului pe care ți-l dorești

Care este scopul site-ului tău? Ce target-uri ai? Vrei să câștigi ceva publicitate sau să vinzi printr-un magazin online produsele tale? Cam la asta trebuie să te gândești. Apoi, mai trebuie să vezi și cam câți vizitatori vrei să ai, vreo politică de mailing. Ce raportări ai chef să primești. Mare atenție între ce iți dorești și ce poți face!

2. Fă-ți un buget

Chiar dacă “nu ai” bani tot trebuie să te gândești la asta. Măcar ca să poți căuta și identifica zona în care te învârți și eventualele firme care îți pot realiza un site.

Trebuie să știi cam cât ai de investit în site-ul respectiv ca să îți poți atinge target-ul. Costuri: web-designer, programator, hosting, marketing online și campanii online.

3. Cine și ce face

Fiecare cu job-ul lui … CLAR!!! Păi la fel de clar este că nu le poți face tu pe toate. Așa că va trebui să delegi majoritatea task-urilor către cei avizați. Poți să îi implici pe toți din jurul tău, pe măsura pregătirii lor.

 

  • cine face web & grafică
  • cine face conținutul site-ului
  • cine se pricepe la html/css

4. Fă o schiță a site-ului

Fie că este un site de prezentare sau un magazin online, pune mâna pe un creion și, după ce te inspiri de pe vastitatea nemărginită a netului, desenează-l pur și simplu… Gândește-te la butoane, culori, pagini, poze, formulare samd. Pune-le pe toate pe hârtie și de restul se ocupă cine credeți voi că trebuie…

Puteți găsi pe internet o groază de utilitare cu care să vă ajutați, ca să vă faceți o imagine mai bună despre cum ar putea arăta.

Și de aici încolo nu mai trebuie decât să-l cauți pe ăla care să-ți facă site-ul dorit!

în curând episodul 2

Îți place? Ia un site la ofertă!